Veelgestelde vragen

Waarom een cursus Frans Bij Cours De Français?

  • U krijgt les van een native speaker trainer met vele jaren ervaring
  • Elke cursus van Cours De Français is een cursus op maat
  • Sfeer van vertrouwen waarin er gemakkelijk wordt geleerd
  • Gratis intake en trainingsadvies
  • Uitstekende kwaliteit tegen een scherpe prijs

Veelgestelde vragen

Wat houdt de cursus precies in?

Dit verschilt per niveau en het soort cursus. De standaard groepscursus Frans bestaat uit 12 wekelijkse Franse lessen van 1,5 uur.

Hoe goed is mijn Frans na een beginnerscursus?

Na een beginnerscursus Frans A1-Beginersniveau kun je simpele gesprekken voeren in het Frans. Je kunt jezelf voorstellen, de weg vragen en je favoriete Franse gerecht bestellen in een restaurant. Daarnaast kunt je Korte e-mails schrijven. Met deze basiscursus Frans ben je voorbereid voor een reis naar Frankrijk en heb je de basis gelegd voor een vervolgcursus.

Wanneer starten de cursussen?

Gedurende het jaar zijn er verschillende startmomenten. De algemene cursusperiodes voor het cursusjaar 2022 zijn als volgt:
wintercursussen: januari t/m april, lentecursussen: april t/m juli. Verschillende intensieve week in augustus en najaarscursussen: september t/m december

Waar kan ik het Franse lesmateriaal kopen?

Je kunt het lesmateriaal online bestellen bij www.intertaal.nl of bol.com

Ik heb al (enige) kennis van het Frans. Hoe kom ik erachter wat mijn niveau is?

Wij bieden cursussen Frans op alle niveaus. Na je inschrijving wordt je gebeld voor een korte taaltoets en kijken we welk niveau het beste bij je past. Na deze taaltoets krijg je te horen in welke groep je ingedeeld kunt worden.

Hoe kan ik me het beste inschrijven?

Je kunt je gemakkelijk online inschrijven voor de cursus van je keuze door te kijken bij groepscursussen en hier je niveau en de gewenste startdatum te kiezen. Na inschrijving ontvang je van ons een bevestiging per e-mail.

Hoe kan ik het beste mijn cursusgeld betalen?

Na je online inschrijving kun je direct je cursusgeld online betalen op rekening: NL13RABO0341240583  van de Rabobank. Let op: je plek is definitief gereserveerd na betaling.

Kan ik een nota ontvangen van mijn betaling?

Na het online betalen ontvang je gelijk een nota per mail van je betaling van het cursusgeld.

Waar zie ik of er nog plek is in een bepaalde cursus?

Zolang er plaats is in een cursus kun je je ervoor online je inschrijven. Als een cursus vol is en je geen gelegenheid hebt met een van de andere cursussen op hetzelfde niveau mee te volgen zullen wij je dan op een wachtlijst plaatsen. Je ontvangt van ons een bericht zodra er een cursusplek vrijkomt.

Krijg ik een diploma na afronding van mijn cursus?

Voor alle andere niveaus kun je op aanvraag een certificaat van deelname ontvangen.

Wat voor docenten geven er les bij CDF?

Alle docenten bij CDF zijn gediplomeerde, enthousiaste en professionele native speakers uit Frankrijk, met veel ervaring en passie voor het lesgeven.

Waar is CDF gevestigd?

CDF verzorgt haar cursussen op het volgende adres:
-Trainingslocatie: Frans Taleninstituut Cours De Français, Spiegelgracht 2A, 1017 JR Amsterdam

Kan ik een les inhalen als ik een keer niet kan komen?

Het kan altijd voorkomen dat je een keertje niet naar je Franse les kunt komen. In principe is het mogelijk om je les in te halen in een groep op jouw cursusniveau. Een les inhalen kan dus als er een cursus Frans wordt gegeven die gelijk loopt met die van jou en als er genoeg plaats is in die groep.