Parijstip: stap in een luchtballon

Vroeger werden er auto’s gemaakt, tegenwoordig vind je er veel groen én een groots uitzicht over Parijs: le Parc André Citroën. Te vinden direct aan de rand van de Seine.

Het is maar liefst 14 hectare groot, het park waar begin vorige eeuw de Citroën autofabriek stond. Toen de fabriek en het hoofdkantoor vertrokken naar een andere lokatie, werden alle gebouwen met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor een groot park. In 1992 werd het geopend.

Landschapsarchitecten en ontwerpers hebben verschillende tuinen gemaakt, allemaal met een eigen thema en kleur: de witte, zwarte, groene, oranje, rode, blauwe, zilveren en gouden tuin. Je vindt er twee hoge serres; de ene met tropische planten en de andere met sinaasappelbomen.

En dan is er nog het enorme grasveld in het midden in de witte tuin, waar je niet omheen kan. Vanaf daar vertrekt elke dag (als de weersomstandigheden het toelaten) met regelmaat de grote luchtballon Generali. Stap je erin, dan heb je vanaf maximaal 150 meter hoog een indrukwekkend uitzicht over Parijs.

Meer informatie over het Parc André Citroën vind je op de website van paris.fr. Wil je met de ballon mee, dan is het verstandig om van te voren te checken of die gaat via de website Ballon de Paris. Je kunt via die site ook je toegangskaartje kopen.

Nieuws:

Nieuwsbrief