Frankrijk in Amsterdam

Het kan je zomaar overvallen: dat gevoel dat je Frankrijk mist, terwijl de vakantie nog ver weg is. En wat moet je dan? Gelukkig kun je in Amsterdam je vitamine F(rankijk) aanvullen. Onze top 3:

Baravin

Wijnen proeven met lekker eten? 2 jaar geleden openden de Parijse Caroline Moisson en de Corsicaanse Anthony Mariotti in de Amsterdamse Pijp hun Baravin. Met ruim 100 wijnen uit alle Franse wijnstreken is het maar goed dat een sommelier je helpt een wijn naar jouw smaak te kiezen.
Le Baravin[http://www.lebaravin.nl/], Gerard Doustraat 82 HS, Amsterdam. Tel: 020 221 8162

Glouglou

Wijnfans kunnen er op dit moment niet omheen: de zogenaamde natuurwijnen, de vins naturels. Natuurwijn is gemaakt zonder bestrijdingmiddelen, kunstmatige toevoegingen en bijna of geen sulfiet. En dan zijn ze ook nog eens niet gefilterd, waardoor ze er troebel uitzien. En de smaak? Wel, daarvoor kun je terecht bij Glouglou. Achterin is een winkeltje waarin de wijnen worden verkocht.
Glouglou[https://glouglou.nl/], 2e van der Helststraat 3, Amsterdam. Tel: 020 233 8642

Cafe Caron

Een echt familierestaurant: de hele familie van de bekende Franse chef Alain Caron vind je hier. Franse sfeer, Franse gerechten, Franse wijn en dat middenin de Amsterdamse Pijp.
Cafe Caron[http://www.cafecaron.nl/], Frans Halsstraat 28 H, Amsterdam. Tel: 020 675 8668

Nieuws:

Nieuwsbrief