Genieten van theater in Avignon

Lavendel, rosé en natuurlijk de Mont Ventoux. Het zijn zomaar 3 redenen om de Provence te bezoeken. Een vierde reden is misschien wel het grote theaterfestival in juli in Avignon: het Festival d’Avignon en het Festival Off d’Avignon. Dit jaar start het evenement op 4 juli en eindigt het op 23 juli. In de tussentijd zijn er honderden optredens te zien. Niet alleen in het beroemde Palais des Papes, dat altijd een indrukwekkend decor vormt, maar overal in de stad zijn theaters te vinden. Het centrum is zoveel mogelijk autovrij gemaakt, zodat je vrij kunt rondlopen en genieten van de artiesten die op straat zijn te vinden en je soms proberen over te halen om naar hun voorstelling te komen. Trouwens, in niet alle voorstellingen wordt Frans gesproken, dus ook wanneer je wat onzeker bent of je alles wel kunt volgen, is het festival een absolute aanrader. Lijkt het je leuk, maar ga je net in juli een andere richting op? Geen nood: volgend jaar juli is het festival er weer. Voor info en programmering: https://www.festival-avignon.com en https://www.avignonleoff.com/

Nieuws:

Nieuwsbrief