Franse boekentips

Zin om tijdens de zomervakantie lekker te lezen? Hier vind je 3 tips voor boeken die je ook in het Frans kunt proberen te lezen.

En attendant de Bojangles – Olivier Bourdeaut
Een verhaal over een bijzondere familie. Een vader met een grote fantasie, een moeder die enigszins gek en het kind dat opgroeit in een omgeving van dans, grandioze verhalen en een bijzonder huisdier – namelijk een kraanvogel. Niemand opent de post, en regelmatig danst iedereen op het favoriete nummer van de moeder, Mr. Bojangles van Nina Simone.

Geen zin om te lezen? Het boek is ook verfilmd.

La petite fille de Monsieur Linh – Philippe Claudel
Meneer Linh is een vluchteling uit Zuidoost-Azië, waar een oorlog zijn dorp heeft verwoest. Zijn kleindochter, samen met haar onthoofde pop heeft hij nog wel kunnen redden. Samen zijn ze naar Europa gevlucht. In Frankrijk krijgen ze onderdak in een asielzoekerscentrum, waar meneer Linh erg eenzaam is: niemand let op hem, en al helemaal niet op zijn kleinkind. Als hij wordt overgeplaatst naar een ander asielzoekerscentrum onderneemt hij een ontsnappingspoging. De ontknoping is net zo dramatisch als mooi.

Lhygiène de lassassin – Amelie Nothomb
De wereldberoemde schrijver Prétextat Tach heeft nog 2 maanden te leven. Hij laat zich interviewen door 5 journalisten. Uit de gesprekken ontdek je wat voor een vervelende man Tach is: hij is racistisch, vrouwonvriendelijk en provocerend. De eerste 4 journalisten laat hij wegvluchten, en dan komt Nina. Een scherp gesprek volgt, waardoor je in een pingpongspel van woorden wordt gelanceerd.

Tip
Heb je de smaak te pakken van de Franse literatuur? Meld je dan aan voor onze “Cercle littéraire”.  Meer informatie vind je via deze link.

 

Nieuws:

Nieuwsbrief