De Spelen in Parijs

We kunnen dit jaar niet om de Olympische en Paralympische Spelen heen. Vanaf 24 juli wordt Parijs ondergedompeld in sport. Wist je dat precies 100 jaar geleden Parijs ook gaststad was van de Spelen?

Op dit moment wordt op de sportlocaties hard gewerkt. Zo zijn er tijdelijke tribunes bij de Eiffeltoren, Place de la Concorde en de Grand Palais. De beroemde Pont de Alexandre III is ook al bijna klaar voor de triatlon, wielrennen en … zwemmen in de Seine. Werp eens een blik (jete un œil) op de officiële poster van deze Spelen en ontdek de vele sporten.

In het Frans gebruik je meestal het werkwoord “faire” met “de” plus lidwoord als je een sport beoefent. Voetballen is in het Frans bijvoorbeeld “faire du football” en “faire de la natation” voor zwemmen (al kan “nager” ook).

Op deze Olympische Spelen zijn er 4 nieuwe sporten: breakdancen, sportklimmen, skateboarden en surfen. In het Frans heten deze nieuwe sporten le breaking, l’escalade sportive, le skateboard en le surf. Met het werkwoord “faire” weet je nu hoe je zegt dat je surft. (“Je fais du surf”)

Tijdens de Paralympische Spelen vind je veel mooie sporten, zoals cécifoot. Lees het artikel over deze bijzondere sport op deze plek. Heb je ontdekt hoe de sporters weten waar hun teamgenoten zijn op het veld?

Nieuws:

Nieuwsbrief