Parijstip: dansen langs de Seine

Het lijkt afkomstig uit een romantische film over Parijs: dansen op de kade van de Seine. Maar het kan in het echt, in le Jardin Tino Rossi.

Tegenover Jardin des Plantes, dat overigens ook een bezoek waardig is, vind je uitgestrekt langs de kade van de Seine le Jardin Tino Rossi. In deze bescheiden tuin op de Quai Saint-Bernard vind je het Musée de la sculpture en plein air. Het is een openluchtmuseum met meer dan 30 moderne beelden van onder meer Brancusi, César, Zadkine en Stahly.

Maar er is meer. Want van juni tot half september kun je er dansen. Salsa, rock & roll, tango, voor ieder wat wils. Vooral op warme zomeravonden in het weekend is het alsof je op een groot feest welkom wordt geheten.

De tuin zelf is trouwens vernoemd naar zanger en acteur Tino Rossi. Je kent misschien wel zijn hits J’attendrai of Vieni vieni.

Toegang tot het Musée de la sculpture en plein air en Jardin de Tino Rossi is gratis. Het park is alle dagen, 24 uur per dag open. Gedanst wordt er van juni tot en met half september, van donderdag tot en met zondag vanaf de namiddag tot middernacht. Meestal start de muziek vanaf 17.00; op zondag vaak wat vroeger: om 15.00 uur.

Nieuws:

Nieuwsbrief