Vier eens carnaval in Nice

Waar ga je carnaval vieren? Misschien wel in Nice, waar het grootste carnaval van Frankrijk is. Dit jaar begint het feest op 15 februari en gaat door tot en met de 29e. Verwacht extravagante parades met bloemen, lichtjes, ‘grosses têtes’ en verwacht vooral: feest.

Elke dag zijn er optochten te zien; het ‘Corso Carnavalesque’, ‘Bataille de fleurs’ en in de avond ‘Corso Carnavalesque Illuminé’. Op de laatste avond wordt Koning Carnaval in zee verbrand. En zoals elk zichzelf respecterend Frans feest eindigt alles met vuurwerk.

Een plekje op de tribunes moet je reserveren, maar veel parades zijn (gratis) langs de weg te bewonderen. Meer informatie en tickets kun je vinden op de officiële website van Nice carnaval.

https://youtu.be/Xxua4l4L9QA

Nieuws:

Nieuwsbrief