fbpx

Lekkernij: kastanjes

Zeg je herfst, dan zeg je kastanjes. Vanaf oktober is het oogsttijd en daarna kun je de kastanjes poffen, roken, pureren, bakken…

De mogelijkheden van een kastanje zijn bijna eindeloos. Zo gebruik je farine de châtaigne (kastanjemeel) om taarten of koekjes te bakken. Crème de marron is een licht-zoete crème die niet alleen lekker is in zoete taarten, maar ook bij ijs of op crêpes. Confiture de châtaigne is een soort jam. En dan is er ook nog kastanjesiroop en kastanjelikeur. Voor de echte zoetekauwen is de marron glacé uitgevonden.

Kun je niet wachten? Veel kastanjes zijn pas in de winter te koop, maar je kunt ook terecht bij verschillende (web)winkels, zoals HAZEL.

Zin gekregen in echte Franse kastanjesoep? Een filmpje met recept (klik op de pagina op ‘meer weergeven’) voor Cousina de Marithé vind je bij Les Carnets de Julie op YouTube.

Nieuwsbrief