Tips: Bingen in de Kerstvakantie

In de Kerstvakantie lekker luieren, terwijl je toch aan je Frans werkt? Wie Netflix heeft hoeft zich niet te vervelen. Hier geven we een paar tips voor Franse series. Je kunt trouwens in het Frans gewoon ‘le binge-watching’ gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor het minder gangbare ‘visionnage boulimique’.

In Au Service de la France draait het om de geheime dienst in de jaren zestig. Voor wie houdt van Franse absurde humor.

Een groep agenten doet hun best hun beroemde klanten tevreden te houden in de serie Dix pour cent, terwijl hun privéleven vooral in de soep loopt. Het is hilarisch om te zien hoe in de serie allerlei Franse beroemdheden zichzelf spelen (zoals Juliette Binoche).

Wat doe je als je slagerij niet zo goed loopt? Ombouwen tot coffeeshop lijkt een goed idee … of toch niet? In Family Business krijgt het familiebedrijf een nieuw elan.

Wat doe je als je terug kunt gaan naar een verleden waarin je nog gelukkig was en je misschien wel de uitkomst kunt veranderen? In Il était une seconde fois probeert Vincent zijn relatie alsnog te redden.

In Le Bazar de la Charité draait het om 3 vrouwen wiens leven een onverwachte wending krijgt na een brand. Die brand heeft trouwens echt plaatsgevonden in 1897 in Parijs.

Chaotische waanzin zoals je die alleen in Franse komedie vindt: Plan Coeur (of The hook up plan). Hierin krijgt de single Elsa ongevraagd hulp van haar 2 beste vriendinnen om aan de man te komen. Dat pakt niet helemaal uit zoals ze hadden bedacht.

Een abonnement op Netflix kost minimaal €7,99 per maand.

Nieuws:

Nieuwsbrief