Parijs in eigen huis

Het kan zomaar ontstaan: zin om naar Parijs te gaan. In plaats van op stel en sprong in de Thalys te stappen kun je ook gewoon thuis naar de Franse hoofdstad. Hoe zo’n dagje Paris à la maison eruit ziet? Dat lees je hier.

Bonjour! Je hebt natuurlijk even uitgeslapen; het is tenslotte een vakantiedagje. Zet Franse muziek op (dompel je onder in het cliché) en maak je klaar voor een ontbijt met natuurlijk croissants, goede koffie en jus d’orange frais.

Tijd voor een wandeling. Neem je telefoon en oortjes mee en terwijl je luistert naar een van de (Engelstalige) podcastafleveringen van Hidden Paris in plain sight loop je in gedachten door de straten van Parijs. Liever iets in het Nederlands? Probeer dan eens de podcast van Klassieke Mysteries over Chopin, dat grotendeels in Parijs is opgenomen.

Heb je al des grenouilles dans le ventre (een rommelende maag)? Deze aardappelsalade met haring heb je in iets meer dan een half uur gemaakt. Je maakt dit gerecht trouwens vegetarisch door de haring te vervangen door gebakken aubergine met limoensap en zout.

Na de lunch ga je naar een museum. Bekijk bijvoorbeeld de collectie van Musée d’Orsay, of een van de andere plekken in Parijs. Tip: de virtuele wandelingen van het Musée d’ Orsay in simpel Frans (want eigenlijk bedoeld voor kinderen).

Is het al tijd voor het vieruurtje, goûter à quatre heures? Veel Fransen eten alleen wat fruit, maar het is tenslotte vakantie en dus mag je best iets lekkers. Hier vind je een aantal recepten voor het quatre-heures.

Even uitrusten en wat lezen. Kies eens een van de petites histoires uit over Parijs. Bijvoorbeeld over de bruggen in de stad (er zijn er maar liefst 37) of over de overdekte passages. Blijf niet te lang stil zitten, je bent tenslotte in Parijs. Hup, zet Django Reinhardt op en swing door de huiskamer.

Van zoveel beweging krijg je trek. Frans bestellen kan, maar wie zelf wil kokkerellen kan zijn of haar hart ophalen op deze website met regionale recepten van Ile de France of van Parijs.

Je dag Parijs eindigt met een avondje uit. Nestel je op de bank voor het Concert de Paris 14 juillet 2019 aan de voet van de Eiffeltoren. Of bekijk een van de Franse films bij online kanalen als Picl, Cinetree of Cinemember.

En natuurlijk spreek je de hele dag door Frans. Of Nederlands met een Frans accent, vooruit.

Nieuws:

Nieuwsbrief