Frankrijk in je keuken

Frankrijk proeven? Dat kan ook gewoon thuis in je eigen keuken. Neem je smaakpapillen op reis door Frankrijk.

We beginnen in de Dordogne. De walnoot uit de Périgord is in heel Frankrijk bekend. En die walnoot kun je in tal van recepten verwerken. Wat dacht je bijvoorbeeld van lollies van verse kaas met noten van de Périgord? Of walnotentaart? De recepten zijn natuurlijk het lekkerste met echte walnoten uit de streek, maar je kunt natuurlijk ook gewoon die uit Nederland nemen. Kijk voor meer recepten met de noix du Périgord op deze pagina.

De Provence mag je natuurlijk niet overslaan. Iedereen kent natuurlijk de fougasse, het Franse breekbrood. Als je deze fougasse Provençale maakt ruikt je keuken gegarandeerd naar Zuid-Frankrijk. Ook lekker: pistou, de Provençaals saus die wat wegheeft van de Italiaanse pesto. De saus kun je over groentes en pasta gebruiken, of als basis voor de soupe au pistou. En wil je het in je keuken echt naar de Provence laten ruiken, maak dan lavendelijs. Koop de lavendel niet bij de supermarkt of tuincentrum; die zijn meestal niet voor consumptie. Zoek online op eetbare lavendel, of kijk in een winkel als Ekoplaza.

Ga je tot slot mee naar Normandië? De regionale keuken staat erom bekend dat die niet heel goed voor de lijn is. Maar voor een keertje moet het kunnen, toch? Deze Normandische appeltaart met crème fraîche bijvoorbeeld is zo lekker dat je je dieet best even mag vergeten. Of wat dacht je van bladerdeegflappen van worst, appels en camembert? Meer recepten uit Normandië vind je op deze pagina.

Nieuws:

Nieuwsbrief