Voor in de agenda

In Frankrijk is er altijd wat te doen. Deze keer lichten we een evenement uit dat wereldwijd wordt gevierd, maar in Frankrijk begon en daar altijd net wat specialer is: la Fête de la Musique. We kunnen natuurlijk ook niet om de Olympische en Paralympische Spelen heen.

Elk jaar is in Frankrijk op 21 juni la Fête de la Musique. ‘s Avonds in de straten spelen verschillende muziekgroepen waarvan iedereen (meestal gratis) kan genieten. Ben je in een van de grote steden, loop rond en laat je verrassen door zo ongeveer alle muziekgenres. Sommige concerten op bijzondere plekken – zoals in het Parijse Louvre – moet je van te voren reserveren.

De eerste Fête de la Musique vond plaats op 21 juni 1976 in het oosten van Parijs en Toulouse. Sinds 2011 wordt het feest internationaal gevierd, maar zo Frans als in Frankrijk zelf vind je het natuurlijk nergens.

Nieuws:

Nieuwsbrief