Franse muziektips

Frans leren terwijl je naar leuke muziek luistert? Tips genoeg, maar we houden het bij 5 artiesten.

Stromae. Formidable, wie kent het nummer niet. “Formidable, formidable. Tu étais formidable, j’étais fort minable”. Vorig jaar bracht Stromae het ijzersterke L’enfer uit.

Zaz. De zangeres Zaz timmert al heel wat jaren aan de weg. Ze heeft een aantal covers gemaakt van nummers die je ongetwijfeld kent, zoals Sous le ciel de Paris en La vie en rose. Maar luister ook eens naar haar andere nummers, waarin ze een mix maakt van jazz, soul, folk en Frans variété.

Françoise Hardy. De melancholieke klanken van Françoise Hardy lenen zich goed om naar haar teksten te luisteren. Tous les garçons et les filles ken je waarschijnlijk wel. Maar dat zijn lang niet de enige nummers die zeer de moeite waard zijn.

Clara Luciani. Een van de grootste popsensaties in Frankrijk van dit moment is Clara Luciani. Ze zingt poppy nummers met een diepe warme stem. La Grenade was het nummer waarmee ze in 2018 doorbrak. Ook zeer de moeite waard is haar versie van de Franse vertaling van het Abba-nummer The winner takes it all: Bravo tu as gagné.

Carla Bruni. Teksten die niet al te moeilijk zijn, meestal alleen begeleid met een gitaar. De muziek Carla Bruni maakt Frans leren nog wat makkelijker. Luister vooral naar haar debuutalbum Quelqu’un m’a dit.

Heb je Spotify? Dan kun je de teksten vaak meelezen.

Nieuws:

Nieuwsbrief